INFOSmap Program dizajniran za obrtnike

INFOSmap je jedino rješenje za vođenje poslovnih knjiga obrtnika.

Poslovne knjige obrtnika u cijeloj Bosni i Hercegovini (oba entiteta) se vode po tzv. “načelu blagajne” prema kojem se knjiže svi ulazni i izlazni dokumenti. Zbog toga je bilo teško napraviti program koji će raditi po ovom-za doo firme nepoznatom principu.

Cjelokupno INFOS rješenje na raspolaganju

Cjelokupno INFOS rješenje na raspolaganju

Kao i ostali programi iz INFOS grupe, INFOSmap je uvezan u istu bazu podataka kao i ostali programi tako da korisnik može koristiti sve podatke koje koriste d.o.o. firme (kartice kupaca i dobavljača, PDV, cjelokupno robno-materijalno poslovanje). Do sada su obrtnici imali nekompletna rješenja na tržištu programa. Bez obzira koliko neki obrt bio malen ili velik ili specifičan, svoje knjigovodstvo može voditi kroz INFOSmap.

 Umreženost sistema

Umreženost sistema

Prednost INFOSmap-a je što jednom unesen podatak ostaje trajno sačuvan te se koristi za desetine drugih podataka i izvještaja.

Na taj način nije ga potrebno više unositi niti ga je potrebno ikome dostavljati, a što je trenutno uobičajena praksa.

 Povezanost s knjigovođom

Povezanost s knjigovođom

Knjigovođa radi u istom programu i na istoj bazi podataka i stoga mu nije potrebno davati bilo kakve podatke, niti ih od njega tražiti. Svi podaci se nalaze u vašem programu INFOSmap.

Tako, sve podatke i dokumente imate u INFOSmap programu, koji se nalazi kod vas.

 Sve zakonske poslovne knjige na jednom mjestu

Sve zakonske poslovne knjige na jednom mjestu

U sklopu programa se nalaze sve zakonske poslovne knjige koje se samostalno popunjavaju u programu. Dok radite pravljenje računa (fiskalni račun, blagajnički račun, faktura, otpremnica) poslovne knjige koje zakon traži od obrtnika se samostalno popunjavaju.

Na taj način su automatski popunjeni: Knjige prihoda i rashoda (KPR 1041), Knjiga prometa (KP 1042), Evidencija potraživanja i obveza (EPO 1044), a što je trenutno jedinstveno na tržištu.

Također, automatski su popunjeni i Trgovačka knjiga na malo, KUF/KIF (ukoliko je klijent u sistemu PDV-a), kao i financije po načelu dvojnog knjigovodstva gdje su najznačajnije kartice kupaca i dobavljača.

Na ovaj način sve izvještaje i knjige što zakon traži od obrtnika da ih vode, INFOSmap je automatski pretvorio u izvještaje i knjige i to u elektronskom obliku.

Time se smanjuje vođenje dosadašnjih poslovnih knjiga na minimum ili se potpuno ukida i vodi isključivo elektronski.

 

PROBAJTE PROGRAM CJENIK

DETALJNE INFORMACIJE O PROGRAMU

 

banner pos podstranica

fiskuslogo.png

 

FISKUS d.o.o.
Kiseljak 71250,
P.P. 29, Draževići 110
tel/fax: +387 (0)30 874-351
info@fiskus.ba

footer.png
designer17